Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kuka halusi murhata olympiavoittajan?

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Kun voitto kääntyy tappioksi

Yrjö Ylä-Hämeentörmä eli Ylä on seissyt olympialaisten kultamitallikorokkeella. Hän on kokenut myös kaksi avioeroa ja konkurssin, ylivelkaantunut ja ajautunut moniin vaikeuksiin; vain vitsit ovat jäljellä.
Perustamassaan AAA-kerhossa Ylä ystävineen pyrkii rajoittamaan alkoholinkäyttöään. Ystävätkin ovat epäonnistujia, paitsi ehkä entinen pastori joka toimittaa seksilehteä.
Ylän elämä päättyy tappioon, hänet löydetään surmattuna.
Kirja on kyllästetty alkoholilla, dopingilla ja hiukan muillakin aineilla. Niiden suurkuluttajia sopii moralisoida tai säälitellä, mutta aineista pidättäytyvätkään eivät ole pulmusia. Tarinan loppuratkaisu kääntää odotukset päälaelleen.
Pertti Hemánuksen esikoisromaani Kuka halusi murhata professorin? herätti suurta huomiota. Moni luki sen dekkarina, mutta tekijä piti esillä myös käsitettä epädekkari. Kumpi tämä kirja on, sen ratkaisee lukija.
(takakansiteksti)

Miksi Ylä murhattiin? Heikki Erkinheikki tutkii urheilijan murhaa satiirisen dekkarisarjan toisessa osassa.

Yrjö Ylä-Hämeentörmä eli Ylä on voittanut olympiakultaa, mutta sittemmin hän on vain hävinnyt: eronnut kahdesti, mennyt konkurssiin ja alkoholisoitunut. Ainoastaan AAA-kerhon ystävät ovat pysyneet hänen rinnallaan. Entisen voittajan viimeinen alamäki on kuitenkin vielä edessä. Hänet nimittäin murhataan. Mutta onko Ylän tarina sittenkään niin yksinkertainen kuin miltä aluksi vaikuttaa?

Satiirinen dekkari raottaa urheilumaailman kulisseja ja kuvaa tarkkanäköisesti niin dopingia kuin päihdeongelmiakin. Komisario Heikki Erkinheikki ratkoo rikoksia professori Pertti Hemánuksen nokkelissa ja satiirisissa dekkareissa.

(SAGA Egmont, 2021)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani epäonnistujista ja myös rikoksesta

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

191

Kustantaja

Kieli