Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pohjavirrat

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Vuonna 1894 Liverpoolin satamasta irtautuu valtamerialus s/s Arcadia, jonka määränpäänä on uusi manner maapallon toisella puolella. Matkustajien joukossa ovat Eva ja Frederick Hamilton, nuori pari matkalla uuteen elämään. Vain muutama merimaili ennen Australian rannikkoa nousee myrsky. Kun meri tyyntyy, Arcadia on poissa.
Vuosikymmeniä myöhemmin Olivia Hamilton käy toisen maailmansodan runtelemassa Lontoossa läpi äitinsä Evan jäämistöä ja löytää papereiden joukosta oman adoptiotodistuksensa. Miksi äiti ei ole kertonut, että Olivia on adoptoitu? Siitäkö johtuu isosisko Irenen peittelemätön inho Oliviaa kohtaan? Selvittääkseen alkuperänsä Olivian on seurattava Evan ja Frederickin jälkiä salaisuuksien Australiaan ja kohdattava odottamaton totuus, yllättävä rakkaus ja ystävyys, joka kestää niin totuuden kuin rakkaudenkin tuskat.
Pohjavirrat on elämänmakuinen tarina kohtalon hajottaman perheen kiehtovista vaiheista ja sukupolvelta toiselle periytyvistä salaisuuksista. 1800-luvun lopun Britanniasta alkava saaga päätyy vuoteen 1947, kirjailijan synnyinmaahan Australiaan.

Pohjavirtojen sankarittaren Olivia Hamiltonin tavoin myös Tamara McKinley on ottolapsi. Isoäitinsä adoptoima McKinley muutti kouluikäisenä Englantiin, jossa hän asuu edelleen. Australia on kirjailijan toinen, rakas kotimaa, johon hänen menestysromaaniensa tarinat sijoittuvat.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtuma-aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

390

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

326

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä