Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Viikkoja, kuukausia

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Millaista elämä on kun nuoren perheen nuori isä sairastuu syöpään? Miten sairastunut itse suhtautuu itseensä ja sairauteensa, entä vaimo, entä lapset? Toivoa on, mutta uskaltaako siihen luottaa? Reko Lundán kirjoitti tämän romaanin yhdessä vaimonsa Tiina Lundánin kanssa. Teksti etenee dialogina. Kirjan tarina perustuu tositapahtumiin. Reko Lundán sairastui itse aivosyöpään ja menehtyi siihen vuonna 2006.
(Sanojen aika)
”Kirurgi oli ottanut käteensä kuvan sängyn viereiseltä pöydältä ja katsonut sitä pitkään. Kuvassa oli Minna ja lapset. Minna oli käskenyt ottamaan valokuvan niin, että kaunis merimaisema näkyisi taustalla. Se ei ollut ihan onnistunut, mutta muuten kuva oli minun ottamakseni jopa oikein hyvä. Saara istui siinä jonkin muurin päällä ja Kerttu roikkui Minnan sylissä. Tytöillä oli kesämekot, Saaralla letit päässä. Tuuli oli irrottanut Minnan poninhännästä kimpun hiuksia kasvoille ja se katsoi kameraan hymyillen. Arvelin, että kirurgi oli varmaan miettinyt, että nuo jäävät tätä miestä suremaan. Minna vakuutti, että tuskin kuolet. Olisinpa yhtä varma kuin se.”
(takakansiteksti)

Päähenkilöt

Tarkka aika

Alkukieli

Tekstinäyte

Tulin kotiin hirveässä kankkusessa. Minna oli syystäkin raivona. Se sanoi pystyvänsä haistamaan minusta, että olin juonut koko viikon enkä vain eilisiltana. Se itki, että jos nyt kuolen leikkauspöydälle, niin se ei halua tulla hautajaisiin muistelemaan tällaista paskakasaa. Pyysin anteeksi typeryyttäni. Minna paiskoi ovia, varmaan niin monta ovea kuin talosta löytyi. Rappausta ropisi muurista keittiön lattialle. Sitten se otti auton ja lähti jonnekin.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ilmestymisaika

Sivumäärä

184

Kustantaja

Kieli