Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Riitamaa

Tyyppi
runokokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Karjalassa pitkin valtakunnanrajaa sen idän puolella on jäätynyt museo, josta talot ovat keränneet helmansa ja lähteneet evakkoon ja entisten mäntyjen tilalle on tullut toiskielisiä siirtolaisia, reidenvahvuisia koivuja, leppiä. Mikään muu ei ole muuttunut, paitsi kaikki niistä ajoista kun sota soi Viipurinlahden molemmilla rannoilla ja Suomenvedenpohjan ja Kärstilänjärven ja Leitimojärven, ja Vuoksen.

Moni luulee ja kuvittelee itsensä yhdeksi ja jakamattomaksi ja ehyeksi, vaikka mielen valtakunnassa on puolueita ja sotaa ja vaikka yhden miehen mieli voi olla monta maata niin kuin Suomi ja Venäjä ja niiden historiallinen sekaannus kun neito kieltäytyi toiste kotkaan sekaantumasta.

Mielessä tapahtuvat räjähdykset ja mielen ydin kuumenee ja vuotaa ja siitä ihmisestä tulee tuhoalue.

En tiedä miksi olen kirjoittanut tällaisen kirjan. Kerron siitä, miltä tuntuu olla Eurooppa, kun muistaa niin paljon ja kantaa kaiken ruumiissaan ja mielessään, jotka ovat sama asia, ruumismieli. (Ote takakansitekstistä)
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
81
Kustantaja
Kieli