Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Yöpäivystäjät

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Rikosaalto Helsingissä on antanut tavallista enemmän työtä poliisille. - Miten poliisi ja etsivät toimivat? - Mitä he saattavat kokea öisessä Helsingissä? - Siitä kertoo tunnettu rikospoliisimiehemme Hugo Nousiainen jännittävässä kirjassaan Yöpäivystäjät.
(Tammi)

- - -

Yöpäivystäjät on hämmästyttävän moderni poliisiromaani. Sofiankadun poliisilaitoksen yövuorossa työskentelee joukko poliiseja, joista kukaan ei varsinaisesti nouse päähenkilöksi, mutta eniten kirjailija antaa tilaa kahdelle poliisille, Antille ja Erkille. Vanhemman poliisin, Antin, poikaa puukotetaan yön aikana ja nuoremman poliisin, Erkin, vaimo on synnyttämässä. Keskeistä on se miten ihmiset ovat reagoineet sotaan ja sotavuosiin. Erkin sopeutumista siviiliin on auttanut hänen tuore vaimonsa, mutta monen muun on käynyt huonommin. ”Jotakin oli särkynyt sotavuosien levottomassa kaaoksessa. Sen jälkeen mikään ei palannut entiselleen.” Tämän poliisit kohtaavat työssään.
(Paula Arvas / Dekkarihylly)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Alkukieli

Tekstinäyte

– Johan olisi ollutkin ihme, ellei tänä yönä olisi tapahtunut yhtään ryöstöä, tuumi Antti, kun he tulivat pihalle, missä auto odotti. Sodan jälkeen on kansa tullut ihan villiksi ryöstämään ja tappamaan. Kyllä meillä työtä piisaa, vaikka puhuttaisiin kuinka kauniita sanoja rikollisuuden vastustamisesta.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

kuvaus Helsingin yöelämästä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

157

Kustantaja

Kieli