Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hevikimmat

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kirja kertoo 1980-luvun alkupuolen Helsingistä ja käpyläläisestä tyttöjengistä. Tytöt ovat juuri löytäneet merkittävän aarteiston: Black Sabbathin, Rainbown, Van Halenin ja muut hevitaivaan kiintotähdet. Ongelmanasettelussa ja tarinan kuljetuksessa on nuortenromaanin aineksia: Haluaisitteks olla jonkun kanssa sillai, ja kenen, ja mikä biisi silloin soisi? Miksei kukaan meistä koskaan seurustele kenenkään kanssa vaikka koko Käpylä on täynnä kuohkeaa Hevikermaa? Kukahan meistä menee ensiksi naimisiin?

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Tekstinäyte

Perjantaina Leea ja Pinni menevät Anitalle yöksi pienen Aniksen, ison Coca-Colan ja Rainbow'n uunituoreen Bent out of shape -älpeen kanssa. Sen kannessa on muodottomaksi vääntynyt pitkulainen nainen, kuin lusikanpesään heijastettu. Rainbow on tulossa lokakuussa Helsinkiin ja levy on opiskeltava tarkasti ennen sitä.
- Tää on kai enemmänkin pop-metallia, kun vertaa esimerkiksi Sabbathiin, joka on hevi-heviä, Pinni sanoo ja ottaa toisen kurttuisen uuniomenan, joita he ovat laittaneet päivälliseksi, ja lorauttaa vaniljakastiketta pahvitetrasta. He ovat taas laihiksella kaikki kolme. Pinni on tyytyväinen tähän viikkoon: maanantaina paahtoleipä, tiistaina karjalanpiirakka, keskiviikkona Weetabixia. Torstaina hän sortui grillikylkeen, jota Mika oli ostanut tunnelista. Tirisevä liha oli ihanan maanläheistä ja Pinni muisti taas, että on pitkään suunnitellut kasvissyöjäksi ryhtymistä. Krapulapäivinä tytöt syövät aina salmiakkia ja Mint-Chokoa. Supersalmiakki parantaa todistettavasti kankkusen pikapikaa.
- Turnerilla on ihana ääni, Leea huokaa ja lunttaa sanoja sisäpussista. He laulavat hapuillen mukana.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

249

Kustantaja