Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Hyppy

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
runokokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Erkki Ahonen aloitti kirjailijanuransa runokokoelmalla, joka jäi hänen ainoakseen runouden Parnassolla. Hyppy sai kriitikoilta ihastuneen vastaanoton. Nuori Pekka Tarkka arvioi Ahosen runoutta näin: "Erkki Ahosen kehitystä on syytä seurata melkoisin odotuksin." Ylioppilaslehden kriitikko, myöhemmin enemmänkin musiikkitieteen puolella vaikuttanut Erkki Salmenhaara toteaa, että "Ahonen ei kirjoita turhaa tekstiä, jokaisella säkeellä ja sanalla on paikkansa ja tehtävänsä kokonaisuudessa. – – – Hän on ilmeinen lahjakkuus."

Kirjan kansilieve puolestaan esittelee tuoreen esikoiskirjailijan sanaa seuraavin ilmaisuin: "Esikoisrunokokoelma, jonka kurinalainen, iskevä ilmaisu taipuu yhtä hyvin kirpeän humoristisiin maailmankatsomusrunoihin kuin harvinaisen tuoreesti tavattuihin luonnonkuviin. Persoonallinen kuvailmaisu ja runojen jäsentely antavat Ahoselle alusta pitäen yksilölliset piirteet."

(Kiuruvetisiä kirjailijoita)
Kirjallisuudenlaji
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Nimi
Alanimeke
runoja
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
98
Kieli