Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kuin huhtikuinen päivä

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Pauli Taskisen ensimmäinen teos Pappani passotorvi otettiin riemulla vastaan ja saavutti myyntimenestyksen. Hänen uutta romaaniaan Kuin huhtikuinen päivä leimaa jo pitkälle kehittynyt synnynnäisen kertojan varmuus, jonka varassa Taskinen rakentelee tarinaa kirjailevan aikamiespojan – monen mielestä hiukan hössähtäneen – oleilusta mummonsa mökissä. Pojan synnyttämä ja kustantajalle lähettämä käsikirjoitus kummittelee heidän jokapäiväisessä elämänmenossaan jännitystä aiheuttaen, kun mummo utelee pikkuhiljaa selville mitä kaikkea kirjassa on kyläläisistä kerrottu. Tästä vaiheesta Kuin huhtikuinen päivä antaa verrattoman riemullisen mutta ystävällisellä kädellä piirretyn kuvan.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Tekstinäyte

Arkiaamut ovat selviä ja mutkattomia.mummu nousee sängystä viiden tienoissa, käy navetassa, keittää kahvin, panee kupit pöydälle ja tekee kuppini viereen pari suurta voileipä. Kun kaikki on valmista, niin hän tulee ja tarttuu varpaaseeni, tuljuttaa sitä melko kovakouraisesti ja sanoo:
- Jasse. Nousehan kahville.
Kello on silloin tasan kuusi.
Näin on nykyisin. Mutta minä muistan vielä sen ajan, jolloin tämä varpaan tuljutus tapahtui vasta puolen päivänä tienoissa ja huomattavasti hellemmin ja mummun sanat "nousehan kahville" tarkoittivat pelkästään sitä että kahvi oli vielä lämmintä.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

162

Kustantaja

Kieli