Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kuuma pää

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kuuma pää on ihastuttavan kunnianhimoinen tieteisromaani, jolle on vaikea löytää vertailukohtia. Se on post-kyberpunk, postmoderni, ja ainoa lajissaan. Se on vivahteikas ja monikerroksinen, kytkien tyrmäävällä tavalla toisiinsa kasvun tieteen, tarotkorteista ennustamisen ja kuvan 1990-luvun lopun Euroopasta. Simon Ings on originaali, nouseva kirjallinen tähti.
Malisella on ongelma. Hän on palannut maan pinnalle vietettyään liian monta vuotta kuolettavan vaarallisessa avaruussodassa. Hänen lihaksensa ovat surkastuneet ja hänen menneisyytensä on tuskallinen sekasotku, jonka hän mieluiten unohtaisi. Hänen aivonsa on kytketty addiktiiviseen datafatiin, sotilassovellukseen jonka hallussapito maan päällä on ankarasti kielletty. Hän on tullut etsimään lepoa. Mutta naiselle, joka yksin voi pelastaa maailman, ei lepoa anneta.
Useita vuosia sitten tekoälyllä varustettuja luotaimia lähetettiin louhimaan mineraaleja kaukaisilta planeetoilta. Kaikki sujui erinomaisesti kunnes ne yhtäkkiä katkaisivat viestiyhteytensä ja alkoivat lisääntyä. Nyt tuo läpimitaltaan satojen kilometrien suuruinen konerykelmä on lähtenyt matkaan kohti maata. Se on tuhoutumaton ja haluaa lisää metallia. Eikä kukaan tiedä, kuinka pysäyttää se.
Malisen pään sisään on hänen tietämättään tallennettu pelastava kaavio. Sitten hän tapaa Snown, joka tarjoaa hänelle mahdollisuuden paeta uuden, kumouksellisen datafatin avulla unenkaltaiseen virtuaalimaailmaan. Malise ei halua olla missään tekemisissä tämän kanssa.
Mutta aina ei voi valita…
(takakansiteksti)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

236

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä