Hornblower ja hänen omatuntonsa

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

kokoomateokset
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Uusi romaani monien jännittävien seikkailujen sankarista Hornblowerista, joka kirjailijan kuoltua jäi sarjan viimeiseksi, on yhtä vauhdikas kuin edellisetkin, oikea vanhan hyvän ajan seikkailuromaani parhaimmillaan.
Tässä romaanissa Hornblower joutuu vakoojan vaaralliseen tehtävään, toimittamaan väärennettyjä määräyksiä ranskalaisille joukoille Espanjaan puoli vuotta ennen Trafalgarin taistelua.
Teokseen sisältyy lisäksi kaksi ennen julkaisematonta novellia. Kertomuksessa ”Hornblower ja McCoolin leski” nuori luutnantti Hornblower saa vastenmielisen tehtävän: irlantilaisen karkurin ja kapinalisen teloituttamisen, kun taas ”Viimeisessä kohtaamisessa” tapaamme seitsemänkymmentäkaksivuotiaan suuramiraalin, lordi Hornblowerin portviinilasin äärestä kartanossaan Smallbridgessä.
On miellyttävää, että voimme hyvästellä unohtumattoman ja urhoollisen sankarin näin leppoisissa merkeissä: onhan Horatio Hornblower tullut monelle lukijalle todemmaksi henkilöksi kuin itse Nelson. Kun ensimmäinen Hornblower –romaani, ”Komentajakapteeni Hornblower I-II”, ilmestyi meillä vuonna 1942, myös sangen monet suomalaiset solmivat pysyvän ystävyyssuhteen miehekkääseen ja rohkeaan soturiin.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

169

Kieli

Kääntäjä

Alanimeke

keskeneräiseksi jäänyt romaani ja kaksi novellia

Ilmestymisaika

Sivumäärä

152

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika