Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kalastajat

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit

Tekijä

Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Haileassa kesäillassa seisoksi pieni miesryhmä laiturin nokalla tähyillen vuonolle: lännen kalastajat odottivat siinä laivaa, joka toisi heidän vaimonsa ja lapsensa. Oli viimein päätetty että he asettuivat vieraille rannoille jäädäkseen.
Uuden paikkakunnan asukkaat eivät olleet heränneitä, ja liberaali pappi oli tulokkaiden mielestä suorastaan jumalaton. Syntyi henkien taistelu, jossa heränneet osoittautuivat voitokkaiksi. Joskus tosin saivat maalliset intohimot vallan vakaimmissakin. Kauheimpaan syntyiin sortui Laust Sand joka vietteli oman tytärpuolensa. Kun vieraan kylän miehet saapuivat ryöstämään heränneitten kalavesiä, hurskaus unohtui ja pyydyksiltä palattiin verissä päin. Mutta koeteltuna usko kesti, tosin paremmat olot, turvatumpi leipä toivat ankaraan pietismiin hiukan lempeyttä ja suvaitsevuutta.
Tanskalainen työläiskirjallisuuden klassikko kuvaa myötätunnolla ahdaskatseisia ja tietämättömiä, mutta vilpittömiä ja kelpo ihmisiään, jotka pitävä liikuttavaa huolta toisistaan, taistelevat perkelettä ja omaa lihaansa vastaan ja kovalla työllä hankkivat leivän lapsilleen.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

239

Kustantaja

Kääntäjä

Lisätietoja

Julk. myös 1981 Tammen toimesta.

Ilmestymisaika

Sivumäärä

351

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Kieli