Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tunkiolla

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

”Kaikki sormeni ovat joskus murtuneet, koska niiden päällä on hypitty. Nenäni on ruma. Yksi skidi viilsi minua niin pahasti, että sain 31 tikkiä. Onnuin kuukausia, kun olin kuudennella luokalla. Päähäni on osunut niin monta iskua, että en olisi laisinkaan hämmästynyt, jos olisin pysyvästi tyhmä.”

Nuorella T-Bird Murphylla ei ole helppoa: hänen äitinsä seurustelee Helvetin Enkeleiden Oaklandin jaoston kanssa, koulumatkoilla häntä jahtaavat väkivaltaiset teinit, ja hänen harvat kaverinsa ovat ääliöitä.
Isän vapauduttua vankilasta T-Bird muuttaa tämän kanssa bensa-aseman pihalle asuntovaunuun. Trumpetin soitto saattaa tarjota pelastuksen, mutta hulluuden rajamailla häilyvä isä yrittää muistuttaa, että ”jazz ei ole duuni”.

Tunkiolla perustuu Eric Miles Williamsonin omiin kokemuksiin 1960- ja 1970-luvun Oaklandissa. Teos on mustan huumorin sävyttämä kuvaus yrityksestä kasvaa inhimilliseksi epäinhimillisessä ympäristössä, jossa miehet vaikenevat ja nyrkit puhuvat, ihmiset kuolevat ja kosto elää.
(takakansitekstistä)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

312

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä