Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ragnarök

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Olipa kerran maailma, jota hallitsivat aasat eli jumalat. Aasat asuivat Aasamaassa, ja he pelkäsivät Ulkomaan jättiläisten hyökkäystä. Ylijumala Odin kerosi sen varalle Valhallaan taistelussa kuolleita sotureita, joita valkyyriat iltaisin kestitsivät. Kääpiösepät takoivat jumalille voittamattomia aseita: Torin vasara palasi aina heittäjänsä käteen, Odinin keihästä oli mahdoton pysäyttää, Frein miekka heilutti itse itseään. Sitten oikeudenjumala Balder näki hirvittävää unta maailmanlopusta, ja hänen kauhukseen uni alkoi vähitellen toteutua.

Tanskalainen Villy Sørensen on kertonut uudelleen Eddan viikinkimytologian jännittävimmät tarinat. Ragnarök on hienostunut johdatus pohjoismaiseen mytologiaan, jossa seikkailevat lohikäärmeet, lentoliskot, kohtalottaret ja haltiat. Sørensen on kirjoittanut kertomukset aikuisille, mutta niistä pitävät myös lapset.
(takakansiteksti)
Perustuu Eddan tarinoihin
Ragnarök on skandinaavisen mytologian mukaan maailmanlopun taistelu, jossa maailma ja lähes kaikki sen elolliset olennot tuhoutuvat. Sana ragnarök merkitsee yleisimmin hyväksytyn etymologian mukaan ”jumalten tuhoa” tai "jumalten kohtaloa".
(Wikipedia)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Kieli
Alanimeke
jumalten tuho
Ilmestymisaika
Sivumäärä
153
Kustantaja
Kääntäjä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
100
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä