Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kuningasajatus

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Jüri Vilms taisteli vuonna 1918 Virolle itsenäisyyttä saksalaisia ja bolshevikkeja vastaan. Saadakseen tukea Virolle hänen oli matkustettava länteen. Uhkarohkea matka vei ensin pohjoiseen yli Suomenlahden jäiden, mutta Suomea pitemmälle Vilms ei päässyt.
Parikymmentä vuotta myöhemmin Vilmsin vaiheita tutkii nuori historioitsija, kirjan minäkertoja. Aihe on kuitenkin vaarallinen, ja tutkijan on paettava maan alle.
Ruotsalainen S. A. Andrée yritti vuonna 1897 lentää ilmapallolla Huippuvuorilta pohjoisnavalle ja jäi sille tielleen. Kohtalokas seikkailu on pojasta asti kiehtonut Vilmsiä ja hänen tutkijaansa.
Krossin romaani on taidokas kuvaus kolmesta erilaisesta miehestä, joista jokaisella oli oma kuningasajatuksensa. Tarinoiden lomaan Kross punoo kaksinkertaisen rakkausjuonen, joka on yhtä aikaa loisteliaan sykähdyttävä ja himmeän surullinen.
(takakansiteksti)

Konkreettiset tapahtumapaikat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Tekstinäyte

Enkä minä ollut omassa asiassani enkä asenteessani vielä ollenkaan varma. Päinvastoin, värähdin joka kerran kun minulle tuli mieleen, joka kerran kun pidätysten tihetessä minulle tuli mieleen: mutta mitä tapahtuu sitten kun he alkavat tutkia minun Vilms-muistokomiteani aineistoja? Ja sitä millaisen miehen muistoa minä siellä olin edesauttanut säilymään...?
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

372

Kustantaja

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

411

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä