Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Lumen taju

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Lumen taju on Tanskan merkittävimpiin nykykirjailijoihin kuuluvan Peter Høegin monitasoinen ja yllättävä läpimurtoromaani. Tämä trillerin kehikkoon kirjoitettu runollinen kertomus tunnetaan myös BIlle Augustin ohjaamana elokuvana.
Tapahtumat lähtevät vyöryen liikkeelle kun kuusivuotias Esajas putoaa kerrostalon katolta. Esajaksen naapuri Smilla Jespersen näkee pojan jalanjäljet lumessa ja vaistoaa, ettei kyseessä ollut onnettomuus – Smillalla on lumen taju. Hän päättää selvittää, kuka on murhannut pojan ja miksi. Tutkimukset laajenevat Kööpenhaminasta hyiselle valtamerelle ja lopulta Grönlannin jäälakeuksille, mysteerin ytimeen.
Lumen tajussa itseään etsii nuori nainen, jonka intohimoja ovat lumi, jää ja luvut: kaipauksen ja katoavaisuuden kylmät vastineet. Høeg täydentää minuuden etsinnän ja ulkopuolisuuden teemaa pohtimalla niitä eettisiä ja poliittisia ongelmia, jotka syntyvät kulttuurien törmätessä. Länsimainen ahneus ja halu kontrolloida kohtaavat Grönlannin hiljaisuudessa piilevän hurmion. Ihminen ja luonto eivät voi toimia toisistaan erillään: monisyinen totuus haastaa yksitotisen valheen.
(takakansiteksti)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Elokuvat

Vie pois Kirjasampo.fi-sivustolta.

Tekstinäyte

Pakkasta on harvinaiset 18 astetta celsiusta ja sataa lunta, ja sillä kielellä joka ei enää ole minun kieleni on tämä lumi qanikia, isoja lähes painottomia kiteitä, jotka tulevat tupruamalla ja peittävät maan kerroksella valkoista vitiä.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

487

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

444

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä