Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Langenneet enkelit

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Steriiliin kanadalaislähiöön sijoittuva tarina kuvaa kolmen sisaruksen yritystä säilyttää mielenterveytensä itsekeskeisessä ja onnettomassa, joskin ajoittain myös varsin hulvattomassa, perheessään. Norma, Lou ja Sandy Field kamppailevat pärjätäkseen kodissaan, josta Lou sanoo: ”Tämä talo on kuin vaarallinen maa, jota hallitsee hirmuvaltias ja joka on perustettu jonkin historiallisen katastrofin jäännöksille.”
Hirmuvaltias on tyttöjen karkea ja sadistinen isä, viinaan ja naisiin koukussa oleva käytettyjen autojen kauppias. Katastrofia symboloi äiti, entinen The Light Fantastics –ryhmän tanssija, nykyinen alkoholisti.
Perheen outo historia alkaa, kun äiti heittää pienen Jimmy-vauvansa Niagaran putoukseen. Sisarukset varttuvat tämän pakkomielteeksi kasvavan perhesalaisuuden varjossa peläten kaiken surkeuden paljastumista: kuolleen veljen, alkoholistiäidin, hullun isän, omien seksuaalisten traumojensa…
Gowdy kirjoittaa partaveitsenterävää psykologisesti osuvaa proosaa, jossa musta huumori ja ironia luovat kudelmaa teoksen traagiseen pohjavireeseen. Langenneitten enkeleitten maailma on eriskummallinen, mutta samalla niin tuttu –kuin minkä tahansa lähiön.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

216

Kustantaja

Kääntäjä