Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Nekropoli

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Juutalaisten ohella fasistien vainoista kärsivät eniten slaavilaiset kansat. Kirjailija Boris Pahor (s. 1913) kuuluu Italian sloveenivähemmistöön, jota ahdistettiin jo Mussolinin aikana: sloveeneja kiellettiin käyttämästä äidinkieltään, heidän rakennuksiaan poltettiin ja heitä surmattiin. Kun natsit 1943 miehittivät Italian pohjoisosan, Pahor ilmiannettiin Gestapolle osallistumisesta vastarintatoimintaan. Kidutusten jälkeen hänet lähetettiin Ranskan ja Saksan keskitysleireihin, joissa hän sai tilaisuuden työskennellä tulkkina ja sairaanhoitajana. Pahor selviytyi hengissä, hän elää yhä Triestessä ja korkeasta iästään huolimatta matkustaa paljon ja kirjoittaa ja puhuu kaikkien vainottujen ihmisten puolesta.

Pahorin pääteos Nekropoli kertoo kirjailijan yksipäiväisestä vierailusta elsassilaisessa Natzweiler-Struthofissa yli 20 vuotta myöhemmin sekä sen herättämistä muistikuvista tässä leirissä, Dachaussa, Doran alaleirissä Harzungenissa sekä Bergen-Belsenissä.

Boris Pahor on Nobelin kirjallisuuspalkintoehdokas, jota on verrattu Primo Leviin ja Imre Kertésziin. Nekropoli on käännetty useille kielille ja palkittu mm. Saksassa.

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

240

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

203

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä