Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Forrest Gump

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Hulluudessa on tiettyä huvia, jota muut kuin hullut eivät tunne. (kirjan motto)

Forrest Gump on alabamalaispoika, idiootti syntymästä saakka, eikä idiootin elämä totisesti ole mitään herkkua. Ihmiset nauravat, menettävät malttinsa, kohtelevat nuivasti. Mutta tyhmä hän ei ole. Forrestin päässä liikkuu kovasti toisenlaisia juttuja kuin päältäpäin näkee. Forrestin elämän vahvat naiset ovat alati itkevä äiti ja ensimmäiseltä luokalta asti tuttu naapurin Jenny.
Forrest yrittää tehdä aina niin kuin on oikein, ja yrittäminen vie hänet uskomattomiin tilanteisiin, seikkailuihin ja sankaritekoihin.
Ällistyttävän elämänsä aikana Forrest nousee amerikkalaisen jalkapallon ja Vietnamin sodan sankariksi. Hän pelastaa puhemies Maon hengen. Hän huomaa osaavansa mestarin tavoin soittaa huuliharppua, pelata pingistä ja shakkia. Forrest pystyy ratkomaan vaativia matemaattisia yhtälöitä ja joutuu varatietokoneeksi avaruuslennolle naisastronautti ja apina seuranaan.
Kun Forrest vuosikymmenien jälkeen kertaa menneitä tapahtumia, hän voi sanoa ettei ainakaan ole elänyt yksitotista elämää, vaikka idiootti onkin.
(takakansiteksti)
Henkilöt, toimijat
Päähenkilöt
Asiasana tai oma avainsana
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
206
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Alanimeke
kunnian mies
Ilmestymisaika
Sivumäärä
244
Kustantaja
Kääntäjä