Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Jaksollinen järjestelmä

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Juutalaissyntyinen kirjailija ja kemisti Primo Levi (1919–1987) on kirjoittanut sodanaikaisista kokemuksistaan kaksi maailmankuulua kirjaa Tällainenko on ihminen ja Jos ei nyt, niin milloin. Hänen kolmas ja viimeiseksi jäänyt teoksensa sisältää parikymmentä omaelämäkerrallista tarinaa, joiden epätavallinen lähtökohta on alkuaineiden jaksollinen järjestelmä. Siinä järjestelmässä kulta on vain kultaa ja hopea hopeaa, vety vetyä ja uraani uraania. Mutta Levi onkin taikuri kemistiksi. Hänen kolvissaan, mielen ja kielen prosessissa, kehkeytyy loistavaa kirjallisuutta, joka ei sovi mihinkään kaavaan. Humanismin, huumorin ja ironian siivittämiä tarinoita originelleista juutalaisista esivanhemmista koulu- ja opiskeluvuosiin, Auschwitzin kuolemanleiriltä kaupallisen ajan laboratorioihin.

"Tulen vielä käsittämään kaiken, mutta en sillä tavoin kuin ne tahtovat, löydän vielä oikotien, teen itselleni tiirikan, murran kaikki ovet."

(WSOY)

Sisältää 21 alkuaineen mukaan nimettyä novellia.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
238
Kustantaja
Kääntäjä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
217
Kustantaja
Kääntäjä
Sarjamerkintä