Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kesän varjot

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Book cover
Book cover
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Vähän yli kuudenkymmenen vuoden ikäinen Mattias Bergmark saa kirjeen vuosikymmenien takaiselta perhetutulta Sonjalta, naiselta, jota Mattias on lapsena intohimoisesti rakastanut. Nyt Sonja on jo lähes kahdenksankymmenen ja kuolemansairas. Sonja asuu suvun vanhassa perintökartanossa Bergissä, joka herättää Mattiaksessa samanaikaisesti niin pelottavia ja uhkaavia mielikuvia kuin lapsuuskesään liityviä nostalgisia turvallisia muistoja. Sonja haluaa nähdä Mattiaksen ennen kuolemaansa ja Mattias päättää lähteä matkalle muistoihinsa ja Bergiin. Kohtalokkaana kesänä 1944 Bergissä tapahtuu asioita, jotka vaikuttavat kaikkiin Bergissä asuviin ihmisiin vuosikymmenien ajan. Tämän lisäksi sota ja kuolemanpelko heittävät uhkaavat varjonsa. Mikä oikeastaan järkyttää Jonaksen, Mattiaksen velipuolen mielen? Miksi Mattias tuntee syyllisyyttä? Millainen nainen oikeastaan on salaperäinen Sonja? Mitä Mattias oppii itsestään Bergistä palattuaan? Ilmaan jää leijumaan Mattiaksen kysymys: "Mitä minä tiedän elämästä 63 vuoden jälkeen?".

Kirja etenee takaumin runollisella kielellä ja poljennolla. Luvuissa kuvatut pilvet luovat kesän ylle erisävyisiä varjoja.

(Satu Vähämaa/ Sanojen aika)
Aiheet ja teemat
Päähenkilöt
Tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Tekstinäyte
Kun hän hymyili minulle, minä loistin. Eikö hän tullutkin pyörällä Rantalasta kun me hiljakseen kävelimme eteenpäin? Eikö hän pysähtynytkin minun viereeni lottaunivormussaan, jonka valkoinen kaulus hohti ruskettunutta kaulaa vasten? Hiukset liehuvat tuulessa, kaikki on liikkeessä minun sisälläni, linnut, kimalaiset, pilvet! Sota on vain varisten rääkyntää.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Nimi
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
203
Kustantaja
Kieli
Ilmestymisaika
Sivumäärä
206
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä