Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kesän varjot

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Vähän yli kuudenkymmenen vuoden ikäinen Mattias Bergmark saa kirjeen vuosikymmenien takaiselta perhetutulta Sonjalta, naiselta, jota Mattias on lapsena intohimoisesti rakastanut. Nyt Sonja on jo lähes kahdenksankymmenen ja kuolemansairas. Sonja asuu suvun vanhassa perintökartanossa Bergissä, joka herättää Mattiaksessa samanaikaisesti niin pelottavia ja uhkaavia mielikuvia kuin lapsuuskesään liityviä nostalgisia turvallisia muistoja. Sonja haluaa nähdä Mattiaksen ennen kuolemaansa ja Mattias päättää lähteä matkalle muistoihinsa ja Bergiin. Kohtalokkaana kesänä 1944 Bergissä tapahtuu asioita, jotka vaikuttavat kaikkiin Bergissä asuviin ihmisiin vuosikymmenien ajan. Tämän lisäksi sota ja kuolemanpelko heittävät uhkaavat varjonsa. Mikä oikeastaan järkyttää Jonaksen, Mattiaksen velipuolen mielen? Miksi Mattias tuntee syyllisyyttä? Millainen nainen oikeastaan on salaperäinen Sonja? Mitä Mattias oppii itsestään Bergistä palattuaan? Ilmaan jää leijumaan Mattiaksen kysymys: "Mitä minä tiedän elämästä 63 vuoden jälkeen?".

Kirja etenee takaumin runollisella kielellä ja poljennolla. Luvuissa kuvatut pilvet luovat kesän ylle erisävyisiä varjoja.

(Satu Vähämaa/ Sanojen aika)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Tekstinäyte

Kun hän hymyili minulle, minä loistin. Eikö hän tullutkin pyörällä Rantalasta kun me hiljakseen kävelimme eteenpäin? Eikö hän pysähtynytkin minun viereeni lottaunivormussaan, jonka valkoinen kaulus hohti ruskettunutta kaulaa vasten? Hiukset liehuvat tuulessa, kaikki on liikkeessä minun sisälläni, linnut, kimalaiset, pilvet! Sota on vain varisten rääkyntää.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

203

Kustantaja

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

206

Kustantaja

Kääntäjä