Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Taikakalu

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Verevä, estottoman huumorin ja rehevän erotiikan värittämä kuvaus Albanyn ja New Yorkin historiasta vuosilta 1849-1864, kiihkokansallisten amerikkalaisten ja irlantilaisemigranttien taisteluvuosilta. Ja rakkauden maagisesta voimasta.

Tapahtumat vyöryvät käyntiin hämäränä hornanlieskojen ja jään päivänä Albanyssa. Mukaan ajautuu kaikenkirjava ihmisjoukko: Daniel Quinn, koleralta välttynyt pennitön orpo; ilmielävä ihme Magdalena Colón eli ylösnoussut näyttelijätär-kurtisaani La Última; Ronski-John, nyrkkeilykehien kuningas; Maud Fallon, La Últiman heleä, henkilö jututtava sisarentytär; HIllegond Staats, vanhan kartanon matriarkka; Will Canady, räväkällä poliittisella aviisillaan kaupunkia kurittava ruoska; Joshua, eksynyt neekeriorja.
La Última ylittää seurueineen Hudsonia, kun jolla pirstoutuu jäälauttaan. Orpopoika Quinn pelastaa hyisestä vedestä nuoren Maudin ja rakastuu silmittömästi, mutta sattumat heittävät Quinnin julmasti eroon tytöstä. Reportterina hän pistää nenänsä Amerikan levottomaan historiaan, on todistamassa sen sisällissotaa, mustien vapaustaistelua, korruptiota, kidnappauksia, murhia. Hänen vaiheensa ovat täynnä magiaa ja outoja yhteensattumia.
Maailman kurjuudet kestettyään Quinn ajautuu 29-vuotiaana takaisin Albanyyn, eikä kyse ole enää sattumasta. Hän löytää lopulta taikakalunsa, ja historia tottelee häntä ensimmäisen kerran, taian lailla.
(takakansiteksti)

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

319

Kustantaja

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

311

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä