Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Mies joka keksi Manhattanin

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

VIILTÄVÄN HUUMORIN SÄVYTTÄMIÄ TARINOITA MANHATTANILAISTEN USKOMAT-TOMISTA KOHTALOISTA.
Kaupungit, joista unelmoimme ja joita kaipaamme, ovat ennen kaikkea mielikuvituksen luomuksia. Myös Ray Lorigan Manhattan on hänen henkilöhahmojensa mielikuvien Manhattan.
Teos koostuu erilaisista elämäntarinoista, jotka limittyvät paikassa ja ajassa. Se juoksuttaa näyttämölle kuuluisan televisiokoomikon, omituisissa olosuhteissa päivänsä päättävän pianokauppiaan, korealaisten kaksosten riivaaman varakkaan asianajajan, kolmikymmenluvulla kuolevan gangsterin, Hudsonjoen hait ja kaksi romahtavaa tornia.
Risteytyessään tarinat muodostavat omintakeisen kuvan unelmien ja kuvitelmien Manhattanista. Il-meikäs kieli, kerronnan kiihkeä rytmi, nokkelat ratkaisut ja merkityksentäyteiset yksityiskohdat tekevät teoksesta kirjallisen merkkitapauksen.
(Like)

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Tekstinäyte

Sisley tai Rolley tai kuka tuo mies nyt sitten olikaan hyvästeli kevyellä nyökkäyksellä ja käänsi välittömästi katseensa baarin sisälle. Näin kylminä iltoina hän ei mielellään katsellut ovelle. Joka kerta kun asiakas tuli sisään tai lähti pois, mitä ei tapahtunut kovin usein, hän kääntyi välttääkseen ulkoa puhaltavan jäätävän ilman sivalluksen.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

217

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli