Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kuilun partaalla

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Book cover
Book cover
Book cover
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
FBI-agentti Rachel Walling saa tiedon, että Runoilijaksi kutsuttu sarjamurhaaja on jälleen liikkeellä. Vuosia sitten Rachel jäljitti sarjamurhaajaa, joka jätti Edgar Allan Poen runojen säkeitä murhapaikoille ja joka lopulta paljastui Rachelin omaksi pomoksi.

Harry Bosch saa samoihin aikoihin puhelun Terry McCalebin vaimolta. Boschin ystävä, ex-agentti McCaleb on löytynyt kuolleena veneestään. Vaimo pyytää eläkkeelle jäänyttä LAPD:n etsivää tutkimaan miehensä epäilyttävää kuolemaa. Pian Harrylle selviää, että edesmennyt kaveri oli sekaantunut Runoilijan etsintään. Harryn ja Rachelin polut yhtyvät. Jahdatessaan murhaajaa he kulkevat Nevadan autiomaista Los Angelesin pimeille kujille ja sadevesikanavien hylätyille rannoille, joille kukaan ei halua astua öiseen aikaan.

Michael Connellya jäi vaivaamaan Runoilijaksi kutsutun sarjamurhaajan kohtalo samannimisestä romaanista ja hän päätti kirjoittaa sille jatko-osan Kuilun partaalla. Pääosassa on useista Connellyn jännäreistä tuttu kovaksikeitetty Harry Bosch. Connellyn ura alkoi komeasti, sillä esikoisteos Tunnelirotta sai arvostetun Edgar-palkinnon. Michael Connelly on voittanut teoksillaan USA:ssa myös Anthony-, Macavity-, Nero-, Barry- ja Ridleypalkinnot, Japanissa Maltese Falcon –palkinnon, Ranskassa .38 Caliber- ja Grand Prix –palkinnot sekä Italiassa Premio Bancarella -palkinnon. Amerikkalainen GQ-lehti nimesi Connellyn viime vuonna maailman parhaaksi dekkarikirjailijaksi.
(Gummerus)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
434
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Sarjamerkintä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
382
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Sarjamerkintä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Sarjamerkintä