Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Lääkäri vaarallisella tiellä

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Murhaava työtahti ja sen seurauksena vaaralliset keinotekoiset piristeet ovat tuhota nuoren lahjakkaan kirurgin uran ja elämän.

Mark Harrison on lupaava nuori mikrokirurgi, eikä se asia jää vanhemmilta virkaveljiltä huomaamatta: ennen pitkää hänet on tempaistu vähäpätöisestä sairaalavirasta lääkäriksi ylelliseen hienostoparantolaan Gulf Cityssä. Samalla hän joutuu uudenlaiseen maailmaan, jossa ylellisyys ja häikäilemätön omanvoitonpyynti hallitsevat. Sairaalan omistajan tytär Claire Barrett on hänkin toista kuin Markin aikaisemmat naiskokemukset: häikäisevä ja estoton vaaleaverikkö – joka myös tutustuttaa Markin piristeiden käyttöön voimille ottavan juhlinnan jälkeen…
Kovat juhlinnat ja rankka työ johon liittyy aina vaikeampiin suorituksiin piiskaava kunnianhimo, vievät Markin yhä syvemmälle keinotekoisten piristeiden pariin. Jouduttuaan tapaturmaan, josta jää muistoksi itsepintainen pääsärky, Mark joutuu yhä syvemmälle lääkkeiden orjuuteen. Monta kertaa hänet auttaa pinteestä vakava ja taitava naistohtori Alexa, johon hän huomaa turvautuvansa yhä useammin. Mutta vihoin ollaan tosiasian edessä. Markilla on uhkana romahdus, suistuminen nousevalta lääkärinuraltaan.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

304

Kääntäjä