Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sydämen oppivuodet

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Ranskalaisen klassikon kuolematon rakkausromaani. Pariisin levottomilta vallankumousvuosilta.

Sydämen oppivuodet on suuri ajankuva pariisilaismiljööstä ja -tyypeistä 1840- ja 50-luvulta. Päähenkilö, nuori Frédéric Moreau uneksii loistavasta tulevaisuudesta, mutta kietoutuu kevytmielisen seuraelämän pauloihin. Hän tuhlaa omaisuutensa yksinkertaisen ja elämäniloisen Rosanetten tähden ja liehittelee hienoa rouva Dambreusea, jonka varakkuus ja ylhäinen syntyperä avaavat hänelle ovet hienoston salonkeihin. Hän häilyy epämääräisen taiteilijankutsumuksen ja katolisuuden välillä, ja häntä vetää puoleensa sarastava sosialismi, joka tuona aikana osoittautui monille ponnahduslaudaksi poliittiseen vaikutusvaltaan. Pohjasävyn hänen elämälleen kuitenkin antaa Marie Arnoux, hyväuskoisen taidekauppiaan puoliso. Mariessa on sitä mitä nuoresta Moreausta puuttuu: uskollisuutta, hyveellisyyttä ja sydämen jaloutta.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Tekstinäyte

Syyskuun viidentenätoista päivänä 1840, kello kuuden ajoissa aamulla, tuprutti Ville-de-Montereau kohta lähtövalmiina, sankkaa savua Quai Sain-Bernardin edustalla.
Ihmisiä saapui hengästyneinä, tynnyrit, köysirullat ja liinavaatekorit vaikeuttivat liikkumista, laviamiehet eivät vastanneet kenellekään, matkustajat törmäilivät toisiinsa, tavaramyttyjä kasaantui siipirattaiden suojusten välille, ja melu hukkui sihisevään höyryyn, joka peltilevyjen raoista kohoten peitti kaiken vaaleaan usvaan, keulassa olevan kellon kilistessä lakkaamatta.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

432

Kustantaja

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

408

Kustantaja

Kääntäjä