Naistenmiehiä

Tyyppi

novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Amerikkalaisuuden mestarillisen kuvaajan kolme pitkää kertomusta, joissa jokaisessa hän tavoittaa miehen ja naisen jonakin olennaisena totuuden hetkenä.
”Ford on kirjailija, jossa esitystavan suoruus ja tarkkanäköisyys yhdistyy tavattoman herkkään inhimillisen komedian tajuun…” –Publishers Weekly

Naistenmiehiä sisältää kolme laajaa novellia, joiden maisemat vaihtelevat Montanan tasangoista Pariisin katuihin ja Chicagon esikaupunkeihin. Liikemies yrittää solmia suhteen viehättävään eronneeseen ranskattareen jolla on pieni poika, mutta sotkee perusteellisesti asiansa sekä vaimon että rakastajattareksi haluamansa naisen kanssa. Seitsemäntoistavuotias poika lähtee sievän mutta huikentelevaisen tädin mukana synkässä talvisäässä isänsä luota viettämään kiitospäivää äitinsä luo Seattleen. Yliopistonopettaja ja kirjailija viettää rakastajattarensa kanssa joulua Pariisissa yrittäen päästä tapaamaan sikäläistä kääntäjäänsä ja vältellä rakastajattarensa amerikkalaisia ystäviä.
Fordin henkilöt – vanhempien eron varjossa aikuistuva poika, syövän kanssa kamppaileva nainen, muka rakastunut myyntimies, lupaava kirjailija, miehensä häpäisemä nainen – joutuvat kohtaamaan ne hankaluudet jotka liittyvät romansseihin ja rakkauteen, pyrkimykseen miellyttää topista ja tarpeeseen saada toiselta turvaa ja lohtua. Kussakin kertomuksessa Richard Ford tavoittaa miehen ja naisen jonakin olennaisena totuuden hetkenä – keskellä arkista elämää, myrskyisiä riitoja, joulua ulkomailla, jopa ampumavälikohtausta baarissa. Odottamaton käännekohta saa aikaan näkökulman vaihdoksen, saattaa henkilöiden ajatukset ja toimet aivan uuteen valoon.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

265

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Alanimeke

kolme kertomusta

Ilmestymisaika

Sivumäärä

273

Kustantaja

Kääntäjä