Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Paholainen ruumiissa

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Book cover
Book cover
Book cover
Book cover
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
’Paholainen ruumiissa’ on tarina varhaiskypsästä 16-vuotiaasta koulupojasta, joka ensimmäisen maailmansodan riehuessa rakastuu häntä kolme vuotta vanhempaan naiseen, rintamaupseerin kauniiseen vaimoon. Tämä intohimoinen suhde päättyy traagillisesti, sillä romaanin lopussa nainen, Marthe, kuolee ja päähenkilö jää yksin siihen aikuisten maailmaan, jonka rakkaus niin tuskaisesti on hänelle avannut.
Monet lukijat varmasti muistavat vielä ranskalaisen elokuvan, joka on tehty Radiguet’n romaanin pohjalle ja jossa koulupojan osaa näytteli Gérard Philippe.
Raymond Radiguet’n romaanin ilmestyminen Keltaisessa kirjastossa on tapaus, jonka suomalainen lukijakunta varmasti ilolla panee merkille. Aldous Huxley kirjoitti nuoresta tekijästä: ”Hänellä oli alusta alkaen ne kirjalliset ansiot jotka yleensä kehittyvät kirjailijalle vasta tuskalliseksi lopuksi.”
(takakansiteksti)
Kirjallisuudenlaji
Tapahtumapaikat
Tapahtuma-aika
Tarkka aika
Asiasanayhdistelmät
Asiasana tai oma avainsana
Alkukieli
Tekstinäyte
Kävimme joka päivä päivällisen jälkeen J...n asemalla, kahden kilometrin päässä kotoa, ohi ajavia sotilasjunia katsomassa. Poimimme sinikelloja ja heittelimme niitä sotilaille. Puseropukuiset naiset kaatoivat punaviiniä kenttäpulloihin ja läikyttivät sitä litrakaupalla asemalaiturille, joka oli kukkien peitossa. Kaiken tuon muistan kuin ilotulituksen. En ole koskaan nähnyt niin paljon viiniä menevän hukkaan, niin paljon kuolleita kukkia.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
160
Kustantaja
Kääntäjä
Lisätietoja
2. painos 1987
Ilmestymisaika
Sivumäärä
151
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Kieli