Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pyrstö, eli, Tiedän miksi siivekäs valas laulaa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Mauilla työskentelevä valastutkija Nate Quinn yrittää selvittää, miksi valaat laulavat. Eräänä päivänä hän tekee havainnon, jota seuraa mystisten onnettomuuksien sarja. Nate tulee tampaistuksi oudon epäihmisrodun, suuruudenhullujen hallitsijoiden, tutkimusryhmien kilpailun, huipputason sotilassalaisuuksien ja kummallisen kaukorakkauden värittämään seikkailuun.
Huomatessaan esimiehensä kadonneen kärkäskielinen tutkimusapulainen Amy; valokuvaaja Clay ja pilviveikko Kona lähtevät selvittämään Naten kohtaloa. Pian paljastuu, ettei mikään tai kukaan ole sitä miltä näyttää...
Hilpeän nurinkurinen tarina kommentoi merikirjallisuuden klassikkoja ana Moby Dickistä Joonan ja Pinokkion seikkailuihin. Douglas Adamsiin ja Kurt Vonnegutiin verratun Christopher Mooren valtteja ovat äkkiväärä juonenkehittely, absurdi huumori, vivahteikas miljöökuvaus ja hulvattomat henkilöhahmot. Hänen ominaislaatunsa kiteytyy parhaiten Carl Hiaasenin lausumassa: "Moore on erittäin sairas mies, käsitteen parhaassa mahdollisessa merkityksessä."

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Tekstinäyte

Kissoja ja kristalliesineitä oli talossa ympäriinsä. Vanha rouva vei Clayn talon toiselle puolelle ja pani tämän istumaan jättimäiseen, salmenselälle päin katsovaan rottinkituoliin, samalla kun hän haki heille mangojääteetä.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

400

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä