Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pahan kauppamiehet

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus


Syksyllä 1943 Saksan salaisen rakettiaseen kehittely pysähtyy. Myös USA:n suunnitelmat korkealla lentävistä pommikoneista juuttuvat paikoilleen. Syy on sama: jotain ratkaisevan tärkeää on vihollisen hallussa. David Spaulding saa tehtävän, joka on paitsi vaikea myös äärimmäisen salainen – niin salainen, että hän itsekin tietää siitä vain osan. Mutta joku muu tietää loputkin, sen Spaulding saa pian huomata. Kuka tuo joku on, oma vai vihollinen?

(takakansi)
Se oli toisen maailmansodan kenties uskomattomin ja salaisin kauppa. Ja se onnistui...

Syksyllä 1943, kun sodan lopputulos vielä oli hämärän peitoss, ajaudutaan kummallakin puolella paniikinomaiseen tilanteeseen. Saksa ei saa valmiiksi salaista rakettiasettaan, USA:n suunnitelmat korkealla lentävistä pommikoneista juuttuvat paikalleen.

Ja syykin osa sama: jotakin ratkaisen tärkeää puuttuu - ja tuo ratkaisevan tärkeä on vihollisen hallussa. Entä jos tehdään vaihtokauppa?

David Spauldingin saama tehtävä on paitsi vaikea myös äärimmäisen salainen - niin salainen, että hän itsekin tietää siitä vain osia.

Mutta joku muu tietää lopunkin, sen saa Spaulding pian huomata. Hän joutuu käyttämään kaiken kokemuksensa ja taitonsa säilyttääkseen henkensä ja sen naisen hengen jota hän rakastaa. Kuka tuo joku on, oma vai vihollinen? Ja mihin langat lopulta johtavat?

(takakansi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

452

Kustantaja

Ilmestymisaika

Sivumäärä

483

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä