Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Rakkaus ja varjo

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Isabel Allenden edellinen teos Henkien talo oli maailmanmenestys. Rakkaus ja varjo vahvistaa hänen asemansa rikkaan latinalaisamerikkalaisen perinteen välittäjänä sekä Chilen historian ja nykypäivän kuvaajana.
Nuori toimittaja Irene Beltrán pestaa apulaisekseen Francisco Lealin, työttömän psykologin. Tämä tapahtuma muodostuu käännekohdaksi Irenen elämässä: siitä alkaa muutosten sarja, kasvu yhteiskunnalliseen tietoisuuteen – ja rakkauteen. Raju havahtumine diktatuurin kulissien takaiseen todellisuuteen käynnistää myös sisäisen vallankumouksen. Irene vieraantuu entisestä maailmankatsomuksestaan – ja rakastetustaan Gustavosta, sotilaasta.
Irene ja Francisco elävät keskellä värikästä ihmisjoukkoa: heidän rakkaustarinaansa lomittuu muita tarinoita, joissa vilisee suvun sekopäitä, lehtimaailman kummajaisia, sivukatujen pikkupaholaisia, viisaita kansanihmisiä, sotilaita ja aatetovereita.
Kaiken hilpeyden ja leikinlaskun takaa avautuu toinen todellisuus: epätoivon Chile, jossa perheet hajoavat ja ihmiset katoavat…Pelkoa ja surua vahvemmaksi kasvaa kuitenkin rakkaus – voima, jolla on elämä puolellaan.
Tässä romaanissa riemu kuplii ja todellisuus saa sädehtivät värinsä unesta, tarusta, fantasiasta…Isabel Allende puolustaa väkevästi pienen ihmisen suurta unelmaa.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

356

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

312

Kieli

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli