Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Viimeinen legioona

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Tarua ja seikkailua Rooman tuhon ajoilta

Viimeinen legioona on kiehtova romaani Rooman viimeisistä hetkistä. Eletään vuotta 476: keisari on murhattu ja barbaarit ovat ottaneet hänen poikansa panttivangikseen. Keisarin perillistä pelastamaan määrätään Aurelius, yksi harvoja Nova Invictan, viimeisen legioonan, hengissä säilyneistä sotureista. Hänen on pelastettava nuori Romulus Augustus barbaarien käsistä ja suojeltava tätä uusilta hyökkäyksiltä. Legioonalaisella on edessään vaarallinen matka Brittein saarille, missä hän kokoaa vielä kerran maineikkaan viimeisen legioonan. Edessä on taistelu paitsi barbaareja myös omaa menneisyyttä vastaan.
Viimeinen legioona on mukaansatempaava yhdistelmä historian voimakkaimpia hetkiä ja vaikuttavimpia legendoja. Se on jännittävä kertomus rakkaudesta ja kaiken voittavasta urheudesta.

Valerio Massimo Manfredi on italialainen arkeologi ja arvostettu historian professori. Hän on kirjoittanut toistakymmentä enimmäkseen antiikin Kreikkaan ja Roomaan sijoittuvaa romaania, muun muassa suositun sarjan Aleksanteri Suuresta. Hänen teoksiaan on käännetty monille kielille.
Viimeisessä legioonassa Rooman tuhon aikojen arvoituksellisuus yhdistyy hellittämättömään jännitykseen. Tarina tullaan näkemään myös valkokankaalla elokuvassa, jota tähdittävät Colin Firth ja Ben Kingsley.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ilmestymisaika

Sivumäärä

413

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

428 [1]

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä