Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pimeän peli

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Niin, tässä me olimme, me, kadonneet lapset, kuin meidät olisi taiottu takaisin maailmaan: John Askew, noesta mustunut poika luukoruja kaulallaan ja maalauksia ihollaan; Allie Keenan, hyvä-paha jäätyttö, jolla oli hopeinen iho ja pedonkynnet; villikoira Jax; ja minä, Kit Watson, päässäni muinaisia tarinoita ja kämmeneläni muinaisia kiviä.

Kit Watson on vasta muuttanut perheineen isoisänsä luo, kun hän tutustuu synkkään ja erikoiseen poikaan nimeltä John Askew. Pojan johdolla koululaiset pelaavat vanhassa hiilikaivostunnelissa merkillistä peliä, jonka nimi on Kuolema. Askew on pian vakuuttunut, että Kit on niin kuin hän. Molemmat näkevät sellaista, mitä muut eivät näe. Ja kauan sitten hiilikaivosonnettomuudessa kuolleien lasten muistomerkkiin on kaiverrettu molempien nimet ja iät: John Askew, kolmetoista vuotta, Christopher Watson, kolmetoista vuotta...
Pelin kautta Kit tutustuu pimeyden maailmaan, joka seuraa häntä uniin, tulee osaksi häntä. Tarinoita joita Kit kuulee rakkaalta isoisältään, vanhata kaivosmieheltä, sävyttää kuitenkin valo ja toivo.

Pimeän peli on kauns ja lohdullinen tarina rohkeudesta, luottamuksesta ja ystävyydestä. Samalla se on kertomus muistojen, tarinoiden ja mielikuvituksen voimasta.

(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtuma-aika

Tekstinäyte

He luulivat meidän kadonneen, ja he olivat väärässä. He luulivat meidän kuolleen, ja he olivat väärässä. Kompuroimme yhdessä muinaisesta pimeydestä loistavaan laaksoon. Aurinko säteili. Koko luminen, jäinen maailma kimalsi. Nostimme käsivarret valoa vasten ja katsoimme ihmeissämme toisiamme. Olimme liekkien kärventämiä ja nokisia. Huulillamme oli kuivunutta verta, ihossa naarmuja ja mustelmia. Ilo alkoi polttaa silmiämme, ja me nauroimme ja tartuimme toisiimme ja lähdimme yhdessä kohti Stoneygatea.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

223

Kääntäjä