Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Nefritite

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus


Ranskalainen kirjailija Andrée Chedid on syntynyt Egyptissä ja löytää usein aiheensa sen muinaisesta kulttuurista. Sieltäkö on lähtöisin myös hänen kerrontansa mystinen, kiehtovan runollinen perusvire?
Kuningatar Nefritite, farao Ekhnatonin puoliso ja oman aikansa voimakas ja itsenäinen nainen kuvaa tässä kirjassa naisen elämää ja tuntoja uudistusten kauden historiallisessa Egyptissä.
Ne on merkinnyt muistiin kääpiökirjuri Bubastos, joka puolestaan kertoo ajan tapahtumista, taisteluista ja siitä tuhosta, joka väistämättä odotti Ekhnatonin uudistusmielistä unelmaa paremmasta maailmasta.
Ekhnatonin hallituskausi oli valistuksen ja kulttuurin aikaa, jolloin rauhanaatetta ajava farao kaatoi virtahepojen, korppikotkien ja kovakuoriaisten jumalat ja kohotti tilalle Auringonjumala Atonin.
Andrée Chedin runollinen proosa lävistää ajan ja tilan. Menneisyyden moninaiset äänet kutsuvat lukijaa liittymään niiden joukkoon, jotka jo tuhansia vuosia sitten etsivät uutta elämää ja henkistä vapautta Taivaankorkeuden kaupungissa Niilin virran itäisellä rannalla.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

208

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä