Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Luumukanaa

Tyyppi
sarjakuva-albumit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Iran 1950-luvulla. Mossadek on juuri syösty vallasta, kun englantilaiset ja yhdysvaltalaiset ovat hermostuneet öljyntuotannon kansallistamisesta. Vallanvaihdosten leimaama lähihistoria heittää pitkiä varjojaan. Nasser Ali kasvaa täydellisen pikkuveljensä varjossa. Hän kuitenkin rakastaa äitiään ja haluaa olla tälle mieliksi, jopa siinä määrin, että nai tytön, jota ei itse rakasta. Epäonni vainoaa rakkaudessa mutta Nasser Alin Khan turvautuu musiikkiinsa, ja tar soi entistä kauniimmin. Kun vaimo suutuspäissään rikkoo ainutlaatuisen soittimen, muusikon sydän särkyy lopullisesti ja tämä päättää kuolla.

Satrapi kuvaa yhden miehen traagista kohtaloa kokonaisen kansakunnan kohtalon sijaan. Persepoliksen tapaan tunnelma kevenee tragikoomisella huumorilla ja paikat vaihtuvat: Satrapi ujuttaa tarinaan taitavasti myös Nasser Alin kahden lapsen kohtalot, joiden mukana siirrytään Iranista Yhdysvaltoihin toteuttamaan amerikkalaista unelmaa.
Aiheet ja teemat
Päähenkilöt
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Asiasanayhdistelmät
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
85
Kustantaja
Kääntäjä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
84
Kustantaja
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä