Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Taivassilmä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Tunnistat hänet helposti. Katso hänen varpaitaan ja sormiaan. Kuuntele hänen salaperäistä, suloista ääntään. Tarkkaile, miten hän tuntuu näkevän maailman pimeyden läpi iloon, joka on pimeyden takana. Hän se on. Tämä kaikki tapahtui. January, Hiiri ja minä olimme paikalla ja näimme kaiken. Kaikki on totta. Kuuntele siis.

Erin ja January asuvat lastenkodissa ja heillä on tapana karkailla yhdessä. Nyt heidän mielessään kytee uudenlainen pakosuunnitelma: January on rakentanut lautan, jolla he aikovat purjehtia jokea pitkin aavalle merelle, kauas tuntemattomaan maailmaan. Mukaan lähtee myös Hiiri Gullane, poika, jonka käsivarteen on tatuoitu sanat "Pitäkää minusta huolta kiitos".
Mutta tuntematon maailma löytyy yllättävän läheltä. Lautta ajautuu vastarannan autioon satamaan. Siellä Erin, January ja Hiiri kohtaavat Taivassilmän, merkillisen seittisormisen tytön, joka asuu hylätyssä kirjapainossa. Onko Taivassilmä syntynyt joen pohjamudista, kun väittää? Entä mitä salaisuutta vartioi Vaari, jonka kanssa Taivassilmä asuu?

(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

220

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

207

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä