Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Raunioiden valtakunnat

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kirjailija Hilkka Alm on kuvannut Ruotsin suomalaismetsien kaskitalonpoikien kamppailua ankaraa luontoa sekä vuotien pakkovaltaa ja sortoa vastaan. Asiakirjoihin perustuvan aineiston pohjalta hän on antanut kasvot ja äänen niille ihmisille, jotka asuttivat Ruotsin ja Norjan suomalaisseudut. Tämä kirja on hänen romaanisarjansa kolmas, itsenäinen osa. Ruotsin entinen pääministeri Tage Erlander, joka itse polveutui Värmlannin Lysvikin pitäjään asettuneesta suomalaisesta, antoi tästä teossarjan osasta seuraavan arvion:
”Kirjailija kuvaa uudessa teoksessaan erinomaisesti 1700-luvun alun kohtalokkaita tapahtumia: Kaarle XII:n kuolemaa ja Armfeldtin armeijan tuhoutumista Jämtlannin tuntureilla.
Kuoliaaksi paleltuneet karoliinit olivat pääosin suomalaisia. Myös jatkossa Hilkka Alm käyttää kuvauksensa taustana sotaisia selkkauksia, muun muassa Ruotsin päätöntä hyökkäystä Venäjälle 1743 ja suurta taalalaistanssia samalta vuodelta.
Tällöin suuri joukko taalalaismiehiä lähti kohti Tukholmaa pakottaakseen hallituksen noudattamaan kansa ja taalalaisten toiveteitten mukaista politiikkaa. Taalalaistanssit päättyivät veriseen murhenäytelmään Kustaa Adolfin torilla Tukholmassa.”
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

234

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

214

Kustantaja

Kieli