Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kotkan lahja

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Voimaa, joka vallitsee kaikkien elävien olentojen kohtaloa sanotaan Kotkaksi, ei siksi että se olisi kotka tai liittyisi mitenkään kotkaan, vaan koska se näkijälle näyttäytyy valtavana pikimustana kotkana, joka seisoo suorana niin kuin kotka seisoo, ulottuen äärettömiin korkeuksiin.
Kun näkijä katsoo kotkan mustaa pimeyttä, neljä valon leimahdusta näyttä hänelle, millainen Kotka on. Ensimmäinen leimahdus rävähtää kuin salama ja auttaa näkijää näkemään kotkan ääriviivat. Siinä voi erottaa valkeita kohtia, joka näyttävät kotkan sulilta ja kannuksilta. Toinen salaman leimahdus paljastaa leyhyvän pimeyden joka synnyttää tuulen ja näyttää Kotkan siiviltä. Kolmannella salaman leimahduksella näkijä näkee läpitunkevasti katsovan, epäinhimillisen silmän. Ja neljäs ja viimeinen leimahdus näyttää, mitä Kotka tekee.

Kotkan Lahjassa Carlos Castaneda nousee ensi kertaa esiin don Juanin voimien ja tehtävien täysimittaisena perijänä, Naguaalina. Hän joutuu tunkeutumaan yhä syvemmälle noituuden, salatun tiedon sydämeen; hän esittää haasteen sekä mielikuvitukselle että järjelle ja horjuttaa koko uskomus- järjestelmämme perusteita.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Alkukieli

Tekstinäyte

"Iltapäivä oli joutunut puoliväliin, kun tulin la Gordan ja pikku sisarten talolle. La Gorda oli yksin, hän istui ulkona oven edessä ja katsoi kaukaisia vuoria."
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

320

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

340

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä