Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Mao II

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Palkittu ja kohuttu amerikkalaisromaani, hätkähdyttävän osuva kuva nykyhetken maailmasta, kaikesta mikä tunkeutuu tajuntaamme ja muokkaa sitä. Kuka tällä hetkellä hallitsee ihmisten tietoisuutta - romaanikirjailija, terroristi vai ehkä uskonnollinen johtaja?
”Loistava ja rohkea…Ellei Don DeLilloa ole vielä kanonisoitu Amerikan johtavaksi kirjailijaksi, kyse on enää jostain pikkujutusta. niin käy vielä.” –Washington Post Book Review
”Kuten tavallista, teksti on häikäisevää; kirjan kuvat ovat niin radioaktiivisia, että ne jäävät mieleemme hehkumaan.” –Michiko Kakutani, New York Times

Kuusituhatta viisisataa paria vihitään avioliittoon Yankee-stadionilla. Julkisuudesta vetäytynyt kirjailija otattaa itsestään kuvan. Sveitsiläinen YK-virkailija on panttivankina Beirutissa.

Don DeLillon romaani kertoo sanoita ja kuvista, kirjailijoista ja terroristeista, joukkopsykoosista ja yltiöindividualismista. Kirjassa kummittelevat niin toisilleen vastakkaiset henget kuin Andy Warholin ja Mao Tse-tungin, ja se vie meidät New Yorkista Lontooseen, Ateenaan ja lopulta Beirutiin, terrorismin luvattuun maahan. Sen keskushahmona on eristäytynyt kirjailija Bill Gray, joka pakenee vuosikausia tekeillä ollutta romaaniaan ja astuu poliittisen väkivallan maailmaan, missä yötä valaisevat Semtex-räjähteet ja panttivankeja pidetään kellareihin teljettyinä. ”Vuosia sitten”, sanoo Gray, ”olin sitä mieltä, että romaanikirjailija pystyy muuttamaan kulttuurin hengenelämää. Nyt ovat pommintekijät ja pyssymiehet vallanneet sen alueen. He tekevät rynnäkköjä ihmisten tietoisuuteen.”
Romaani alkaa joukkohäistä Yankee-stadionilla ja päättyy beirutilaishäihin panssarivaunun varjossa. Se on tulvillaan muitakin väkevästi aikaamme luonnehtivia kuvia – Sheffieldin jalkapallokatastrofi, Khomenin hautajaiset – ja osoittaa ensi sivuilta lähtien meidän olevan mielivaltaisen sivilisaation armoilla. Silti DeLillo kertoo meille koskettavan tarinan uskosta, kaipuusta ja pelastuksesta.
(takakansi- ja lieveteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

271

Kustantaja

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

228

Kääntäjä