Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Vieras, ystävä

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Claudia on nelikymmenvuotias itäberliiniläinen lääkäri, jolla on suhde Henry-nimiseen arkkitehtiin. Claudia on eronnut ja lapseton, hänellä on mielenkiintoinen työ ja hyvä toimeentulo: ”Minulta ei tietääkseni puutu mitään. Minua on onnistanut. Minun asiani ovat hyvin.”
Mutta onko näin? Kertoessaan Henrystä Claudia kertoo paljon muutakin: suhtautumisensa ihmisiin yleensä, vastuuseen, yhteiskuntaan, elämään kaikkineen: millaiseksi hän sen tajuaa ja mitä hän siltä haluaa.
Vieras, ystävä kuuluu uuden eurooppalaisen proosan mielenkiintoisimpaan kärkeen. Sen teemat ovat juuri nyt keskeisiä, meitä kaikkia koskevia: yleinen hyvinvointi ja yhtä yleinen rakkaudettomuus. Samalla se kasvaa ajattomaksi, hienoksi, poliittisesti sitoutumattomaksi kuvaukseksi elämisen perusarvoista. Kuvaavaa on, että tämä itäsaksalainen romaani on saanut molemmissa Saksan valtioissa loistavat arvostelut ja merkittäviä palkintoja.
Tässä kirjassa on täysin poikkeuksellista, vastustamatonta intensiteettiä. ”Teoksen tunnelma on niin tihentynyt, että kun siinä nielaistaan, se kuulosta huudolta.” Die Zeit. ”Christoph Hein on suuri toivo kirjallisuudelle.” Tages Anzeiger, Zürich.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

237

Kustantaja

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

184

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli