Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Viesti

Tyyppi
novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Book cover
Book cover
Book cover
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Suomenkieliseen laitokseen on lisätty novelli Emmelina
Tove Jansson tunnetaan kansainvälisesti parhaiten lastenkirjailijana, "muumien äitinä". Hänen tuotantonsa käsittää kuitenkin myös mm. romaaneja, novelleja, kuunnelmia ja draamaa, joista hän on saanut paljon kiitosta.

Selkeä ja täsmällinen tyyli, tarkka psykologinen oivalluskyky ja lempeä ironia ovat Tove Janssonin jäljittelemättömän kertomataiteen tunnuksia.

Viesti-valikoima osoittaa vakuuttavasti, että Tove Janssonin uskalias, inhimillistä kokemusta laajana kirjona peilaava novellitaide on kauttaaltaan mestarin työtä.
(takakansiteksti)
Viesti-teokseen Tove Jansson on valinnut novelleja eri kokoelmistaan: Kuuntelija, Nukkekaappi, Kevyt kantamus, Reilua peliä ja Seuraleikki. Lisäksi kirjassa on kahdeksan ennen julkaisematonta kertomusta. Novellit eivät Viesti-valikoimassa jäsenny kronologiseen järjestykseen, vaan kokoonpano on jännittävästi uudenlainen. Elämäkerrallinen tausta on kokenut luovan muotoilun: moniin novelleihin heijastuu kokemuksia tekijän lapsuudesta, sukulaisista, sota-ajasta sekä taiteilijan työn valo- ja varjopuolista.
(etulieve)
Aiheet ja teemat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Nimi
Alanimeke
valitut novellit 1971-1997
Ilmestymisaika
Sivumäärä
325
Kustantaja
Lisätietoja
Ilmestynyt myös WSOY-pokkarina.
Sarjamerkintä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
290
Kieli