Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Skinnari, Gustaf

Elämäkertatietoa
Syntynyt
27.3. 1835 Hailuoto

Kuollut
11.4. 1916 Oulu

Ammatti
Talollisen poika, toimi merimiehenä, lohikauppiaana ja viimeiset vuotensa maalarina. Lestadiolaissaarnaaja v:sta 1869. Skinnari syrjäytettiin alkuperäisliikkeestä v. 1890 ja hän liittyi lestadiolaiseen uusheräykseen.

Kirjailijan asuinpaikat
Asui Oulussa v:sta 1854.
Kirjailijan tuotantoon liittyvää lisätietoa
Skinnari julkaisi Barckin kustantamana v. 1894 laajan laulukokoelman ”Jumalan lasten rukous-, ylistys- ja kiitos-wirsiä matkustaissamme elämän tietä läpi wihollisten maan paratiisiin”. Sen 102:sta laulusta 42 on hänen omaa käsialaansa. Skinnarin runoja on otettu myös Siionin laulut sekä Hengellisiä lauluja ja virsiä -kokoelmiin. Skinnarin virsistä tunnetuin on ”Kirkasta, oi Kristus, meille” (nykyisen virsikirjan virsi 301). Skinnarin sanoittama ja todennäköisesti säveltämä laulu ”Hyvästi rakas Kreetuni” syntyi hänen ollessaan merimiehenä parkki Fransissa 1860-luvulla. Gustaf Skinnarin arkkiveisujen valokopioita säilytetään Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjaston maakuntakokoelmassa.