Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Berg, Samuli Kustaa

Kirjailijan muu nimi
Bergh, Samuel Gustaf
Kallio
Synnyinaika
Synnyinpaikka
Opiskelupaikkakunta tai -paikkakunnat
Asuinpaikkakunta tai -paikkakunnat
Kuolinaika
Kuolinpaikkakunta
Koulutus tai tutkinto
Ammatti
Tekijän käyttämä kieli
Kansallisuus
Maakunta-alue
Teokset
Tyyppi
runot
Tyyppi
runot
Tyyppi
runot
Nimi
Tyyppi
kokoomateokset
Nimi
Tyyppi
runot
Nimi
Tyyppi
runot
Tyyppi
runot
Muut teokset
Tyyppi
fyysinen teos
Elämäkertatietoa
Nimimerkit: Kallio
Oikea nimi: Bergh, Samuel Gustaf

Syntynyt
2.12.1803 Oulu

Kuollut
5.7.1852 Halikko

Koulutus
Kävi Oulun triviaalikoulun. Ylioppilas 1822. Opiskeli Turun akatemiassa ja myöhemmin Helsingin yliopistossa klassista filologiaa ja juridiikkaa. Lakitieteen kandidaatti 1830.

Ammatti
Työskenteli Vaasan hovioikeuden auskultanttina v:een 1832, mutta luopui virastaan pahenevan, sokeuteen johtaneen silmäsairauden takia. Toimi kotiopettajana mm. Muhoksella ja Urjalassa.
Kirjailijan tuotantoon liittyvää lisätietoa
Suppeasta, varmuudella vain seitsemän lehdissä julkaistua runoa käsittävästä tuotannostaan huolimatta Samuli Kustaa Bergiä pidetään suomalaisen taiderunouden aloittajana. Bergin tekemiksi on arveltu lisäksi kahta Oulun Wiikko-Sanomissa ja yhtä Saimassa julkaistua runoa. Ajatuksia, tutkielma runomitoista ilmestyi Oulun Wiikko-Sanomissa 9.11.1833. Kalevalamittainen talonmyynti-ilmoitus "Kuusi-sylinen wanha huonet, pellolle laoksi kelpaava, on myyä halpaan hintaan" julkaistiin samassa lehdessä 29.11.1834. Etenkin Sirkka ja Oma maa kuuluivat 1800-luvun lopulta alkaen antologioiden ja koulujen lukemistojen vakiorunoihin.