Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Hammastelua

Tyyppi
pakinakokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Hammastelua on oululaisen Juhani Karjalaisen kolmas kirja. Novellikokoelma Hillamiehet ilmestyi vuonna 2009 ja romaani Osasto 32 vuonna 2011.

Nimimerkillä tai nimellä varustettu pakina on vuosien myötä jäänyt myös lehdissä kolumnin jalkoihin.

Pakina oli niskan päällä vielä vuosina 1962 – 1999. Noilta neljältä vuosikymmeneltä Karjalainen on koonnut kansiin 88 eri julkaisuihin kirjoittamaansa pakinaa.

Sanomalehdistä on mukana oululainen Kaleva sekä aikakauslehdistä helsinkiläinen Taloustaito ja sen edeltäjä Veronmaksaja. Myös monissa henkilöstö-, järjestö- ja oppilaitoslehdissä on Juhani Karjalaisen, Rastijussin tai Tarkkailijan terävä kynä sekä puraissut että hauskuttanut. Mukana on myös yksi Yleisradiossa esitetty pakina.

Teos on kuin katsaus puheena olevien vuosikymmenten tapahtumiin. Varsinkin ”Byrokratiaa”-osaston tekstit avaavat lukijalle yllättävän värikkään, harvoin kuvatun näkökulman suomalaiseen yhteiskuntaan.
(Ves-Line)
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
202
Kustantaja
Lisätietoja
Pakinat julkaistu aiemmin Kalevassa, Taloustaidossa, Veronmaksajassa, sekä monissa henkilöstö-, järjestö- ja oppilaitoslehdissä