Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Talpiotin käärö

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Muinaisten kielten professori Ghent pyydetään tieteelliseen paneeliin arvioimaan vanhaa papyruslöytöä. Löytö on käsikirjoitusteksti, joka on salaa varastettu Jeesuksen perhehaudaksi sanotusta Talpiotin haudasta. Ghent ei ole uskoa silmiään, kun hän näkee alkutekstin kysymykset: - Mitä Maria Magdalena opetti opetuslapsille? Mitä Jaakob ja Juudas saivat kuulla edistyneiden oppitunnillaan, jossa jaettiin avaimia tiedostuksen valtakuntaan? Jeesuksen opetukset mullistava kääröteksti – Mariamnen epistola - alkaa johdattaa Ghentin epätoivoisiin tekoihin tieteen nimissä ja pakottaa hänen entisen oppilaansa Don Portallin psykoterapiaan. Nuoressa naispsykologi Julie Jung-Spielreinissa Portallin ilmaantuminen asiakkaaksi saa aikaan imevän pyörteen, joka muuttaa hänen maailmansa.

Tämä kirja vie lukijan huikaiseviin syvyyksiin sille tiedostuksen tielle, jonne Dan Brownin ”Da Vinci –koodi” ja Simcha Jacobovicin ja James Cameronin Talpiotin hautalöytöä kuvaava filmidokumentti ”The Lost Tomb of Jesus” vain kevyesti osoittivat.

Kirjan käsikirjoituksella on uskomaton tarina. Se on kiertänyt salassa maailman huippuyliopistoissa psykologian, teologian, arkeologian ja kriminologian opiskelijoiden sähköpostiverkoissa ja kerännyt valtavan määrän lukijoita. Kirja ei ole aiemmin ilmestynyt painettuna missään muussa maassa kuin Suomessa.
(BoD)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

328

Kustantaja

Ensimmäinen julkaisu

kyllä