Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Moottorikäsi

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Moottorikäsi on avainromaani, joka kertoo mm. teekkarielämästä Tampereella. Elektroniikka-alan "kiertopalkinto" kertoo tarinansa.

Tyttö ei ole lapsena saanut ikätovereitten hyväksyntää, hän ajautuu miessuhteesta toiseen ja lopulta huonoon seuraan. Mielenterveyskin on koetuksella. Tarinassa on paljon seksiä, väkivaltaa ja rikollisuutta. Pahis saattaa olla tyttö itse, hän on mukana tapahtumissa näennäisen viattomana sivustakatsojana, mutta nauttii ehkä salaa kaikesta. Välillä on epäselvää kuka käyttää ketäkin hyväkseen ja missä muodossa.

Kertomus on kronologinen, alkaa lapsuudesta ja yleensä mennään miessuhteesta toiseen. Ajanjaksot menevät myös hieman limittäin. Kertomus on lyhyehkö ja rakenteeltaan tiivistä kerrontaa ilman reflektointia. Se on tyylikeino ja asian on selitetty myös olevan päähenkilön ominaisuus, hän ei paljon mieti, vaan etsii jännitystä ja on loppujen lopuksi melko välinpitämätön. Hän on omasta mielestään "tunteellinen paskiainen". Hän oppii miehistä mm. sen, että mies on aina solidaarisempi toista miestä kohtaan, kuin ketään naista. Kirjassa hän kyllä kärsii paljon, mutta ei ole mikään uhri.

Nimi Moottorikäsi viittaa sekä masturbaatioon, että tapahtumien ja tekojen runsaaseen määrään. Tapahtumat ovat melko rankkoja ja henkilöt tunnistettavissa. Tarinan päätapahtumat sijoittuvat 90-luvulle. Päähenkilö ei ole enää tekemisissä kirjan muiden henkilöiden kanssa.
(BoD)

Aiheet ja teemat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

synkkä veijaritarina

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

76