Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Komedia mollissa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Surumielinen jännitysnäytelmä piilottajista ja piilotetuista

Toinen maailmansota on tuonut natsimiehittäjät kanavien halkomaan nimettömään kaupunkiin. Wim ja Marie ovat nuori aviopari, Wim käy töissä ja Marie on kotirouva. He asuvat isohkossa asunnossa, heillä käy siivooja, lihakauppias, kalastaja ja muuta väkeä. Wimin sisko Coba toimii vastarintaliikkeessä ja ehdottaa pariskunnalle, että he voisivat ottaa ylimääräiseen huoneeseensa piilopaikkaa tarvitsevan ihmisen. Keskusteltuaan perusteellisesti asiasta Mariekin suostuu innokkaamman Wimin tavoin ottamaan hoteisiinsa vanhahkon miehen, jota he kutsuvat Nicoksi.

Nico viettää päivät pitkät huoneessaan, johon Marie vie ruokaa, teetä ja puhtaita vaatteita. Ulkoiluun on joskus pimeällä lyhyet mahdollisuudet. Paria läheltä piti tilannetta lukuun ottamatta kaikki alkaa sujua rutiinimaisesti, kunnes Nico sairastuu kovaan kuumeeseen. Vastarintaliikkeen lääkärin optimismista huolimatta hän kuolee pian. Ruumiista eroon hankkiutuminen osoittautuu visaiseksi ja jopa vaaralliseksi. Pian Wim ja Marie huomaavat osansa muuttuneen piilottajista piilotetuiksi.

Komedia mollissa on nimensä mukainen, ripauksella jännityskirjallisuuden mausteita etenevä tarina inhimillisyyden osasta sodan ja vainon oloissa.

Hans Keilson (1909–2011) oli saksalaissyntyinen psykoanalyytikko ja kirjailija. Hänen ensimmäinen ­romaaninsa julkaistiin vuonna 1934, mutta suurimman osan tuotannostaan hän kirjoitti toisen maailman­sodan jälkeen.
(Like)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

175

Kustantaja

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

154

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä