Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Matkalla kotiin

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kentucky, 1939. Kuusitoistavuotias Isabelle McAllister haluaisi paeta kotikaupunkinsa ahdasmielisyyttä. Kun hän ystävystyy perheensä taloudenhoitajan pojan kanssa, ympäröivän yhteiskunnan säännöt tuntuvat entistä mahdottomammilta.

Isabellen ja Robertin kotikaupungissa on kylttejä, joissa kielletään mustia liikkumasta ulkona auringonlaskun jälkeen. Mustien ja valkoisten kanssakäyminen ei ole vain laitonta, se on hengenvaarallista. Varoituksista huolimatta Isabelle ja Robert valitsevat rakkauden.

Vuosikymmeniä myöhemmin Isabelle pyytää kampaajaansa ja ystäväänsä Dorrieta ajamaan hänet hautajaisiin yli tuhannen mailin päähän. Matkan aikana menneisyys sekoittuu nykyisyyteen, kun vanhemman valkoisen naisen ja nuoren mustan naisen tarinat heräävät eloon. Perillä mikään ei ole enää samoin.

Matkalla kotiin tarkastelee elämää suurempia teemoja yksittäisen ihmisen näkökulmasta poikkeuksellisen koskettavasti. Vaikka melkein sadan vuoden takaiset asenteet voivat tuntua kaukaiselta ja jopa absurdeilta, tarina osoittaa, kuinka paljon meillä on vielä opittavaa.
(Gummerus)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

504

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä