Pääteokseni I-III

Tyyppi

runokokoelmat

Tekijä

Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

On ehkä ihmeissään. Onko tämä runokokoelma? Onko tämä runouskokoelma? Onko sisällä runoja, kritiikkiä, sanataidetta vai tietokonepeli? Kykenevätkö valmiit käsitteelliset kategoriat ottamaan haltuun yks Kaken pääteokset? Vai ovatko ne neuvottomia yks Kaken kokonaisvaltaisen/sessa taideprojektinsa/ssaan, jossa Kake ja hänen elämänsä muuttuvat taiteen subjektista sen objektiksi, substantiivista verbiksi ja jäniksestä ankaksi?
Ihmettelee vain, mutta yks Kake kirjoittaa kolmannessa kertaluokassa. Väite, että yks Kaken pääteokset koostuvat runoista, saa oikeutuksensa siitä, että joku uskoo jonkun uskovan, että joku uskoo niiden olevan runoja. Siinä sitä on pullaa kerrakseen! Menikö sekaisin? Se ei haittaa, sillä pääteosten runot ovat niin nerokkaita (nerokkaita intertekstuaalisia rusinoita täynnä & herrain kanssa pellonlaitaa), että jos joku ymmärtää viisikin prosenttia näistä runoista tai viittauksista, niin joku oppii jotain uutta ja merkittävää. Bravo!!
Nyt onkin paikalla miettiä, että onko tämä esittelykin ensimmäisen kertaluokan poesiaa, toisen poetiikka vai kolmannen korvapuusti, ja se tekee hyvää aivoillenne. Pieni aivojumppa piristää, paitsi jos olette sellainen pieni söpönäisrunöilijä, jonka on parempi vain olla. Entä loogisia systeemejään rakastavat, elämästä vieraantuneet filosofit! Teillä ei ole toivoakaan runouden ymmärtämisestä. Te surkimukset! Te mitättömyydet! Saatatte osata analyysin, mutta osaatteko synteesin? Ette. Piste. Pilkku. Tarvitaan tiedotustukija, joka tietää, että kaikkea voidaan tarkastella teksteinä, tekstejäkin!
yks Käke on runottoman runon ruhtinas ja paradoksien taitamaton taitaja. Menkää hänen luokseen, ja hän muuttaa viisi leipää kahdeksi kalaksi, kaksi kalaa viideksi leiväksi ja Jyväskylään ja muuttaa sen Turuksi. Jos menee maine, sano Jarkko Laine, niin alus säilyi, jatkoi. Mistä ei voi puhua pulla suussa, siitä on vaiettava.
(ntamo)

Kirjallisuudenlaji

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

75

Kustantaja

Kieli