Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Jonakin päivänä kaduttaa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus


15-vuotias Elisa oli koulukiusattu, mutta hän ei kertonut siitä kenellekään. Lopulta Elisa ei jaksanut enää ja päätyi epätoivoiseen tekoon.

Vasta tyttärensä kuoleman jälkeen surulliset vanhemmat saavat tietää, mikä johti Elisan näin kamalaan kohtaloon. Elisan isä muistaa olleensa itse koulukiusaaja ja tajuaa nyt kuinka vakavaa koulukiusaaminen on. Elisan isä haluaa pyytää anteeksi ja kohtaakin erään, jota on aikoinaan kiusannut.

Viime aikoina paljon esillä ollut Enkeli-Elisan tarina antaa paljon ajattelemisen aihetta. Jonakin päivänä kaduttaa on koskettava kertomus koulukiusaamisesta, itsemurhasta ja vanhempien surusta.
(Henna / Sivupiiri)


Elisa kuoli helmikuussa. Kesken kireiden pakkaspäivien.

Elisa valitsi kuoleman, kun elämä oli liian raskasta. Kuoleman jälkeen Elisan äiti avasi tyttärensä päiväkirjan, joka oli ovi maailmaan, jota ei saisi olla. Kuva koulupäiviin, jotka olivat täynnä kipua, pelkoa ja häpeää.

Elisasta tuli enkeli, mutta jälkeen jäivät lukemattomat koulukiusaamisen muistot. Elisan isä muisti jotain mitä ei halunnut muistaa. Hän lähti selvittämään jättämiään jälkiä kiusaajana.

Kirja on fiktiivinen tarina tosielämän ihmisistä. Se saa kysymään voiko tällaista oikeasti tapahtua ja silti se on totta kaikkialla. Se on tarina katumuksesta ja anteeksipyytämisestä, jonka lopuksi jäljelle jää vain kysymys: Voiko kaikkea saada anteeksi, itseltään?
(takakansiteksti)

Minttu Vettenterä on julkaissut harrastuskirjan, lastenkirjoja ja kauhutekstejä antologioissa. Ensimmäinen fiktiivinen teos, Mörkö vei ilon, palkittiin Päätalo-instituutin Möllärimestari-kilpailussa Lastenkirjat ja sadut -sarjan voitolla.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

158