Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Herra Himmelsraumin päiväkirja

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Arvoituksellisen herra Himmelsraumin päiväkirja on tarina kahdesta suuresta venäläisestä ja heidän edesottamuksistaan molemmin puolin Pyhän Pietarin porttia.

V.I. Lenin eli Vladimir Iljitsh Uljanov aikoo toimeenpanna uuden vallankumouksen, tällä kertaa Taivaassa. Satiirin ruoska leijuu Leninin yrityksen yllä, ja kuka olisikaan parempi piiskanheiluttaja kuin armoitettu hiljaisen huumorin mestari Nikolai Gogol.

Huumori ja ihmiselämän usein kivuliaat tosiasiat lomittuvat herra Himmelsraumin päiväkirjassa. Ihmisten sijasta vallankumousjohtajan tekoja ymmärtää parhaiten Pyhä portinvartija, joka myös monet toimet tuomitsee. Pietari on nähnyt liian monta käskyjä vastaan rikkonutta. Yksi Uljanov ei enää ole hänelle päänsärky.

Mutta Pietari ei olisi Pietari, jollei hänen Leninille langettamansa rangaistus yllättäisi paitsi Gogolin myös itsensä Leninin.
(Paasilinna)
Pitkän linjan tietokirjailija ja emeritusprofessori Aulis Aarnio todistaa kirjoittajan lahjansa tällä teoksella. Mustan huumorin ja kirjallisten viittausten siivittämä tarina vie lukijan Trierin pikkukaupunkiin Saksaan, jossa dosentti von Büchelstein löytää käsiinsä herra Himmelstraumin ainutlaatuisen päiväkirjan.
(BTJ)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

252

Kustantaja

Kieli